DETALJI NOVOSTI

image

PREDŠKOLSKA GRUPA

2020-04-14


Predškolska vaspitna grupa

Došli smo na ideju da Vam damo sugestije  kako da sebi i djeci uljepšate dane koje provodite u karantinu, kako  da podstičete njihov razvoj i kod djece zadržite doživljaj  kontinuiteta u pohađanju vrtića. Aktivnosti i igre su organizovane po nedeljnim temama kao što je  praksa u vrtiću, ali su  prilagođene kućnim uslovima i uz upotrebu sredstava i materijala koje imate u svojim kućama.

Nadamo se da će Vam predložene aktivnosti biti zanimljive i korisne. Ukoliko želite možete nam proslijediti slike ili snimke nekih od realizovanih aktivnosti .

Tema: Uskrs

Predložene aktivnosti za ovu nedelju:

1.dan U zdravom tijelu,zdrav duh

Ovom aktivnoscu pokusajmo da kod djece podspjesimo zdrav rast i razvoj pa i pravilno drzanje tijela.Neka nam svako jutro pocne sa vjezbicama .

Link:  https://youtu.be/0eB6aXvJYVw

2.dan  Uskrsnje jaje

Aktivnost predvidjena za grafomotoriku i vizuelnu percepciju .Materijal koji je potreban za ovu aktivnost:bijeli papir i olovka .

Link­: https://youtu.be/bBxzg6iAOf4

 

3.dan  Trka sa jajima

Fizicka aktivnost koja kod djece razvija brzinu hodanja,spretnost,takmicarski duh.Za ovu aktivnost su potrebne dvije kasike,2 jaja, lastika i stolica.

Link: https://youtu.be/rvm1G-4wS1Y

 

4.dan Sat raspolozenja

Socijalno emotivna igra koja navodi dijete da iskazuje svoje emocije kroz igru.Potreban materijal za ovu igru je:makaze,olovka,ljepilo.

Link: https://youtu.be/lVju7tFgI3k

 

5.dan Ukrasi jaja

Kroz ovu likovnu aktivnost kod djece cemo razviti kreativnost,mastu,razvoj fine motorike I koncentracije.Potreban materijal:macaroni,tempera,kesa,jaje od kartona.

Link: https://youtu.be/0MhJkY9je-w

 

 6 dan – Priča „Leptirove boje“

Upoznavanje matematičkih pojmova (gore, dolje, lijevo, dessno), uticati na likovno obrazovanje.

Pažljivo slušanje i prepričavanje.Djeca mogu da nacrtaju leptira i obojaju ga bojama kojim žele, pa zatim da ispričaju neku svoju priču o tom leptiru.

Potreban materijal ( list papira i bojice).

 

Link : https://youtu.be/OCg4UlCb5dc

 

7 dan – Recitacija „Uskršnja jaja“ – NTC učenje

Ovom aktivnošću razvijamo asocijativno mišljenje. Slikovnim predstavljanjem možemo lakše usvojiti tekst recitacije. U prilogu Vam šaljem tekst recitacije pa isprobajte da li će se i vašoj djeci to svidjeti

Potreban materijal ( bojice, bijeli papir)

 

Link : https://youtu.be/PbPUGk7GCMU

 

#Igrajsedoma
#UNICEF
#Ministarstvoprosvjete
#Udruženjeroditelji