DETALJI NOVOSTI

image

Raspored za period od 27.04.2020. do 02.05.2020.g. Predškolska vaspitna grupa

2020-04-26


Predškolska vaspitna grupa

 

Dragi roditelji ,

Nastavljamo sa aktivnostima.

Raspored za period   od 27.04.2020.g. - 02.05.2020.g.

Želimo Vam ugodnu sedmicu.

 

Tema: Proljece

 

Predložene aktivnosti za ovu nedelju:

 

1.dan: Naziv aktivnosti: „Proljetna yoga“.

Kroz ovu aktivnost razvijamo snagu tijela,koordinaciju pokreta,fleksibilnost,stabilnost,koncentraciju i fokusiranost. Slusanjem pratećeg texta dijete utvrdjuje znanja o prirodi u proljeće. Opis aktivnosti: Yoga vježbe izvoditi na ravnoj površini i  lagano disati što će pomoći djetetu da se opusti.Vjezbu  „drvo“ uraditi i na drugoj nozi,a vježbu „duga“ naginjanjem tijela na obje strane.

Link : https://youtu.be/Kc993YA6mJo

 

2.dan: Naziv aktivnosti: „Roda i livada“.

Kroz ovu aktivnost razvija se sposobnost recitovanja,pamcenja i zapazanja.

Link­: https://youtu.be/dUzoC3_1imw

 

3.dan: Naziv aktivnosti: „Vesela matematika“.

Predstavljamo Vam aktivnost koja kod djece razvija brzinu,spretnost,vizuelnu percepciju,sitnu motoriku sake,razvoj misjenja i usvajanje pojma „skup“.

Potreban materijal:Kamencici,flomaster u 3 boje. Kamencice mozete da zamjenite sa kartoncicima na kojima su  iscrtani cvjetici u  bojama flomastera.

Link:  https://youtu.be/13mae-hud-w

  

4.dan: Naziv aktivnosti „Memori  igra“

Ova igra je igra koja ima veliki uticaj na pamcenje kod djece.Njom stimulisemo razvoj misljenje i paznje,a samim tim i razvoj kognitivnih vjestina. Opis aktivnosti:Izrezete kartonsku ambalazu na kvadratice i na svakom nacrtajte po jedan cvjetic.Svaki cvjetic mora da ima svoj par.Cvjetici mogu da se razlikuju po boji,obliku. Potreban materijal:Flomasteri i kartonska ambalaza.

Link: https://youtu.be/R4c-WpnIaPk

 

5.dan: Naziv aktivnosti: Tapšalica "Sedam"

Kroz ovu aktivnost razvijamo ritmicke, kognitivne i socijalne vjestine.

Opis aktivnosti: U ovoj tapšalici nema melodije vec se sastoji iz ritmickog ponavljanja pokreta rukama koji ukjucuju  tapšanje po stolu, pljeskanje rukama, pucketanje prsticima i ukrstanje rukica. Tapše se u ritmu od 7, zato se tako i zove.

Link : https://youtu.be/Vcogq9FVZjs

 

6.dan: Naziv aktivnosti: ”Proljecno drvo”

Aktivnost iz oblasti likovnog razvoja.Kroz ovu aktivnost djeca vjezbaju koordinaciju oko- ruka,paznju,koncentraciju.Ispoljavaju svoju kreativnost I podsticete  ih na upotrebu razlicitih boja . Opis aktivnosti:Namazite dlan sa kafenom bojom I otisnite na bijeli papir(krosnja).Iscrtajte olovkom konturu ruke kao stablo,a zatim dno od flase (koje je malo ispupceno) umocite u boju koju zelite I opet otisnite na papir kao cvjetice na krosnji. Potreban material:Tempere,plasticna boca,olovka I bijeli papir.

Link:  https://youtu.be/7D4_mYICVzM

 

 

ENGLESKI JEZIK

 

Tematska cjelina: Spring (Proljeće)

Naziv aktivnosti: Spring vocabulary and poem called “Spring Is Here“, song- “Spring songs for children-Spring is here. How Do You Think I Know?“ with lyrics (Nove riječi vezane za temu „Proljeće“ i recitacija pod nazivom „ Proljeće je stiglo“,  pjesma „ Došlo je proljeće. A šta misliš kako ja to znam?“, sa tekstom) Cilj aktivnosti: Usvojiti nov vokabular vezan za temu „Proljeće“, zainteresovati djecu za učenje jezika kroz igru i ples, raditi na razvijanju sposobnosti pamćenja i imenovanja pojmova na stranom jeziku. Materijal: papiri, bojice

Link za aktivnost: https://youtu.be/CaiaK9xDHfc

Link za pjesmu: https://www.youtube.com/watch?v=DobrRgD5aOU

 

#IgrajSeDoma #UNICEF #MinistarstvoProsvjeteCrneGore #UdruženjeRoditelji