MLAĐA GRUPA

MLAĐA GRUPA

Dragi roditelji ,

Dosli smo na ideju da Vam ponudimo sugestije  kako da sebi i djeci uljepsate dane koje provodite u karantinu, kako  da podsticete njihov razvoj i kod djece zadrzite dozivljaj  kontinuiteta u pohadjanju vrtica. Aktivnosti i igre su organizovane po nedeljnim temama kao sto je  praksa u vrticu, ali su  prilagodjene kucnim uslovima i uz upotrebu sredstava i materijala koje imate u svojim kucmama.

Nadamo se da ce vam predlozene aktivnosti biti zanimljive i korisne. Ukoliko zelite mozete nam proslediti slike ili snimke nekih od realizovanih aktivnosti .                      Zelimo Vam ugodnu sedmicu.

Predložene aktivnosti za ovu nedelju :

1 dan Aktivnost „Vaskršnji vijenac“ Ovo je likovna aktivnost kojom vježbamo motoriku ruke, preciznost i koncentraciju. Materijal koji nam je potreban za aktivnost: kolaž papir, isječci iz novina i časopisa, ukrasne trake , marker ili flomaster, ljepilo, makaze i po mogućnosti šljokice

Link : https://youtu.be/zmlJNy7Wno4

 

2 dan: Aktivnsost „Složi jaja po bojama“ je aktivnost za podsticanje saznajnog razvoja . Materijal za aktivnost: papir, olovka, makaze, masne boje.

Link: https://youtu.be/YMguWBsLYgs

 

 3 dan Aktivnost : „Šareno jaje“ je aktivnost kojom podstičemo matematičko-logički i kognitivni razvoj djece Potrebni materijal : kartn , flomasteri , slamčice u bojama.                                                    

Link: https://youtu.be/JAmdiu-ZkEE

 

 4 dan Aktivnost: „Vaskršnji zeka“ pomaže razvoj koordinacije oko-ruka, preciznosti , a ako se izvodi kao takmičarska igra podstice i razvoj socijalnih vještina. Potreban materijal: karton, marker, flomasteri, makaze.

Link: https://youtu.be/tI5sPKMPZyI

 

 5 dan Aktivnst: „ Uskršnje pile“ je likovna aktivnost kojom ćemo na kreativan način uključiti djecu u uskrsnje praznike . Potreban materijal: kartonska ambalaža od jaja, žuta tempera ili masna boja, crni flomaster, ljepilo, makaze, zuti i narandjasti papir.

Link: https://youtu.be/aNZ2m11XzI0

 

Pored ovih predlažemo vam još par aktivnosti bojenje i ukrašavanja jaja

Aktivnost „Pravljenje i ukrasavanja jaja od tijesta“, za koju nam je potrebno tijesto ( u boji), podloga za rad, olovka, trakice i za ukrasavanje po želji –šljokice i sl

Link: https://youtu.be/IqBpc6Ir5aw

 

Aktivnost: „Bojenje jaja“ je  likovna aktivnost za koju su nam potrebna kuvana jaja , krep papira u različitim bojama, makazice, sirće, plastična posuda.   

 Link: https://youtu.be/I7xOcDefPiI

 

#Igrajsedoma
#UNICEF
#Ministarstvoprosvjete
#Udruženjeroditelji